Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/1/2019. Κοπή πίτας στο Νομαρχείο και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο.

Οι πρώτες βασιλόπιτες που ευλογήθηκαν στην περιοχή μας με την ανατολή του νέου έτους ήταν η βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ενότητος Έβρου και του Ιωακειμείου Γηροκομείου.

Ακολουθώντας το από καιρό καθιερωμένο έθιμο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος αμέσως μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου έκοψε τις πρώτες βασιλόπιτες του νέου έτους πρώτα στο Νομαρχείο της Αλεξανδρουπόλεως και αμέσως μετά στο Ιωακείμειο Γηροκομείο.

Στο Νομαρχείο της πόλεως, την επίσημη έδρα της Περιφερειακής Ενότητος Έβρου ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε την παραδοσιακή θρακιώτικη πίτα και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους άρχοντες και υπαλλήλους ο Θεός να ευλογεί και να προστατεύει τον ακριτικό Νομό μας.

Αμέσως μετά, στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητροπόλεώς μας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα προς τιμήν των τροφίμων και του προσωπικού του Ιδρύματος παρουσία των αρχόντων της πόλεως και των συγγενών των γερόντων. Το φλουρί έτυχε στον βουλευτή κ. Ρίζο, ενώ οι κυρίες της εθελοντικής ομάδας της Αγίας Ολυμπιάδος της Μητροπόλεώς μας ψυχαγώγησαν τον κόσμο με τραγούδια και κάλαντα.