Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

10/3/2019. Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Μητρόπολή μας.

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη ο πρώτος Κατανυκτικός και Συγχωρητικός, όπως ονομάζεται, Εσπερινός της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 


Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μέσα στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία του κ. Λαμπάκη, Δημάρχου της πόλεως, του βουλευτού κ. Δημοσχάκη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκοτσίδη.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του που ήταν «Ο Πατέρας Θεός που εκδικείται τα παιδιά του. Από τον κήπο της Εδέμ μέχρι την Δευτέρα Παρουσία». 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ζήτησε συγνώμη από το ποίμνιο της Μητροπόλεως για όποια τυχόν στενοχωρία ή πικρία ή σκανδαλισμός προήλθε από το πρόσωπό του και ζήτησε να συγχωρήσουν όλοι οι χριστιανοί τους συνανθρώπους τους και τους ιερείς εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Μητροπολίτης μας ανέγνωσε τη Συγχωρητική Ευχή και στο τέλος ευχήθηκε στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.