Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/3/2019. Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Την Κυριακή Α' των Νηστειών, 17 Μαρτίου, η Εκκλησία μας εόρτασε πανηγυρικά τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των αγίων και ιερών εικόνων της πίστεώς μας. 


Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχόντων της πόλεως και του στρατού μας. Πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε επικαίρως για το εορταζόμενο γεγονός της Κυριακής της Ορθοδοξίας μεταφέροντας τους προβληματισμούς στην σημερινή εποχή μας.

Πριν την απόλυση τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ναού με πολλά παιδιά να μεταφέρουν τις εικόνες μαζί με τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς και τους ιεροψάλτες. 

Μετά τη λιτανεία ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε στην Επαρχία και στην πόλη τον συντοπίτη μας νέο Διοικητή της 12ης Μεραρχίας μας υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον βόρειο Έβρο. Ο Μητροπολίτης μας εις ανάμνησιν παρέδωσε ως δώρο στον νέο Στρατηγό μας μία εικόνα της Παναγίας του Έβρου. 

Ακολούθως τελέσθηκε το μνημόσυνο των κεκοιμημένων Μητροπολιτών της Αλεξανδρουπόλεως, Ιωακείμ Γεωργιάδη, Γερβασίου Σαρασίτη, Ιωακείμ Καβύρη και Κωνσταντίου Χρόνη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κέρασμα στο επισκοπείο της Μητροπόλεως.