Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/5/2019. Εορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων στο Πάρκο Ανεξαρτησίας της Αλεξανδρούπολης.

Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας. Η εορτή έλαβε χώρα στο Πάρκο Ανεξαρτησίας της Αλεξανδρούπολης, δίπλα στην Παιδαγωγική Ακαδημία.


Από το πρωί του Σαββάτου το Πάρκο Ανεξαρτησίας γέμισε από παιδικές φωνές περίπου 250 αγοριών και κοριτσιών όλων των ηλικιών, τα οποία συμμετείχαν στα διάφορα ομαδικά παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι κατηχητές τους, έφαγαν τα κεράσματα που είχαν προετοιμασθεί και χάρηκαν μια πολύ ωραία ανοιξιάτικη και ηλιόλουστη μέρα στο κέντρο της πόλεως. 

Ιδιαίτερα να αναφέρουμε πως πολλοί κάτοικοι της πόλεως που πέρασαν από το Πάρκο, ενδιαφέρθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Μητροπολέως σχετικά με τη νεότητα και τα μικρά παιδιά, χάρηκαν με τη ζωντάνια των παιδιών και συνεχάρησαν τους υπευθύνους της Μητροπόλεώς μας για την πρωτοβουλία αυτή που αναδεικνύει το σοβαρό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία στον τομέα της κατήχησης. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλόγησε όλα τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, μοιράζοντας δώρα και κεράσματα, ενώ ευχαρίστησε τους ιερείς και τους κατηχητές για τον κόπο τους.