Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

19/6/2019. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανήγυρις Ναού Πάντων των Θρακών Αγίων-Χειροτονία νέου ιερέα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανήγυρις Ναού Πάντων των Θρακών Αγίων-Χειροτονία νέου ιερέα


Την προσεχή Κυριακή των Αγίων Πάντων, 23 Ιουνίου 2019, εορτάζει το Παρεκκλήσιο Πάντων των Θρακών Αγίων που βρίσκεται εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι. Στους τοίχους του Παρεκκλησίου είναι αναρτημένα όλα τα ονόματα των θρακιωτών Αγίων και χωρισμένα κατά μήνα που εορτάζει ο κάθε Άγιος.

Το Σάββατο 22  Ιουνίου το απόγευμα στις 7.00’ θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. 

Την Κυριακή 23 Ιουνίου το πρωί από τις 7.00’-10.00’ θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Κατά τη διάρκεια της ο οποίας ο Μητροπολίτης θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο τον ιεροδιάκονο κ. Γεώργιο Μπάμπα. 

Ο κ. Μπάμπας είναι έγγαμος κληρικός της Μητροπόλεώς μας και από τη χειροτονία του κι έπειτα θα είναι ο νέος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στους Κήπους του Έβρου.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως