Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/6/2019. Επταετές μνημόσυνο μακαριστού π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής "Παναγίας του Έβρου" στη Μάκρη Θεία Λειτουργία και στο τέλος της το επταετές μνημόσυνο για τον μακαριστό γέροντα της Ιεράς Μονής π. Πολύκαρπο Μαντζάρογλου.


Επτά έτη συμπληρώθηκαν φέτος από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού γέροντος και πνευματικού των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας του Έβρου) της Μάκρης. Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεώς μας, καθώς επίσης και ο ηγούμενος της Μονής της Putna από τη Ρουμανία αρχιμ. π. Μελχισεδέκ μαζί με τον αρχιμ. π. Παύλο που ήλθαν στην Ελλάδα γι' αυτό το σκοπό. 

Το μνημόσυνο του μακαριστού π. Πολυκάρπου τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος ευχήθηκε στις μοναχές της Ιεράς Μονής αλλά και σε όλο το εκκλησίασμα να έχουμε όλοι τις ευχές του μακαριστού π. Πολυκάρπου που πρεσβεύει από τον Παράδεισο στον Κύριό μας για την Ιερά Μονή και τη Μητρόπολή μας.