Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/7/2019. Ξεκίνησε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Δημοτικού

Με την Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου ξεκίνησαν και φέτος την λειτουργία τους οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της Ιεράς Μητροπόλεώς μας που εδώ και 51 χρόνια λειτουργούν στη Μάκρη, δίπλα στην Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου". Φέτος θα λειτουργήσουν πέντε συνολικά περίοδοι που θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Το ξεκίνημα έγινε την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 με 90 κορίτσια Δημοτικού υπό την καθοδήγηση της αρχηγού κας Αικατερίνης Χαριτούδη και των ομαδαρχισσών που είναι υπεύθυνες για κάθε ομάδα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου από τους πνευματικούς υπευθύνους π. Αναστάσιο Αλεξίου και π. Αθανάσιο Γραμμένο.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου την Κατασκήνωση και μίλησε στα παιδιά ενώ βγήκαν και αναμνηστικές φωτογραφίες.