Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/7/2019. Εορτή Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στον Μαΐστρο.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας στον Μαΐστρο, μία εκ των λαοφιλεστέρων πανηγύρεων της Θράκης.


Χιλιάδες χριστιανοί, αλλά και μουσουλμάνοι της περιοχής μας που ευλαβούνται την Αγία, πέρασαν όλο το διήμερο της πανηγύρεως για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα και τα χαριτόβρυτο δάκτυλο της Αγίας που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ενώ τα πλήθη των πιστών περίμεναν υπομονετικά στην σειρά τους για να προσκυνήσουν στη Χάρη της. Αμέσως μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τους ιερείς. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας πιστοί προσέρχονταν και προσκυνούσαν την εικόνα και το λείψανο της Αγίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Τετάρτης 17 Ιουλίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα τελέσθηκε Ιερά Παράκληση και το βράδυ Ιερά Αγρυπνία μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.