Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

19/07/2019. Έναρξη και Αγιασμός Γ' Κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου.

Με την επίκληση της Χάριτος του αγίου Θεού μας και τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.  Ανθίμου ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου η Γ΄ Κατασκηνωτική περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως που φιλοξενεί αγόρια Γυμνασίου Λυκείου μέχρι τις 28 Ιουλίου. Η δύναμη της Κατασκήνωσης ανέρχεται στα 130 άτομα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πνευματικός υπεύθυνος της περιόδου αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κεσκίνης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας για επιτυχία και κάθε ευλογία στα στελέχη και τα ομαδόπουλα της Κατασκηνώσεως και στη σύντομη προσφώνησή του επεσήμανε στα ομαδόπουλα το στόχο της Χριστιανικής Κατασκήνωσης που είναι η προσπάθεια να γνωρίσουμε και να εφαρμώσουμε έμπρακτα το θέλημα του Θεού για αγάπη και απλότητα. Ο στόχος αυτός ευνοείται από την ομαδική ζωή, ενώ οι τυχόν πτώσεις και αστοχίες διορθώνονται με την μετάνοια και την συγγνώμη. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους εθελοντικά διακονούν την Κατασκήνωση είτε ως στελέχη είτε στην προετοιμασία των γευμάτων.