Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

19/7/2019. Ο Μητροπολίτης μας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος

Στις 18 και 19 Ιουλίου 2019, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου στην πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού, η οποία τελέσθηκε με την δέουσα μοναστηριακή τάξη και ιεροπρέπεια.


Μαζί με τον Μητροπολίτη μας προσκεκλημένοι ήταν και οι Σεβασμιίωτατοι Μητροπολίτες Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ο πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος. 

Το εσπέρας της Πέμπτης 18 Ιουλίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής 19 Ιουλίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και συμμετείχε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τα οποία φιλοτέχνησαν οι πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου.