Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

3/11/2019. Ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή.

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, στα πλαίσια των κυριακάτικων πνευματικών ομιλιών στην Μητρόπολή μας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο Λαφτσή στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας.

Θέμα της ομιλίας του π. Ειρηναίου ήταν "Η γυναικεία φύση της Παναγίας και η αειπαρθενία Της". (Διαβάστε την εδώ)

Μέσα από τις πηγές της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας ο π. Ειρηναίος παρουσίασε και απέδειξε ότι:
1) Η Παναγία ήταν άνθρωπος, όπως όλοι εμείς. Έφερε το προπατορικό αμάρτημα, αφού γεννήθηκε φυσιολογικά από τους γονείς της, από το οποίο καθαρίσθηκε με την έλευση του Αγίου Πνεύματος τη στιγμή του Ευαγγελισμού.
2) Η Θεοτόκος ονομάστηκε και ήταν Αειπάρθενος στη ψυχή και στο σώμα, πριν από τη γέννηση του Χριστού, κατά τη γέννηση του Χριστού και μετά τη γέννηση του Χριστού. 
3) Η Παναγία πέθανε ως άνθρωπος, δηλαδή χωρίστηκε η ψυχή από το σώμα της, και είναι ο πρώτος και μοναδικός τέλειος άνθρωπος που εισήλθε αναστημένος στη Βασιλεία των Ουρανών.