Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

5/12//2019. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Την 6η Δεκεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά την ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, και η Αλεξανδρούπολη εορτάζει πανδήμως και πανηγυρίζει για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιό της.


Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Χουδελούδης, ο Λιμενάρχης κ. Ψύρρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας, ο Άρχων Ακτουάριος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Μπουγιούκας, και άλλοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των ιθύνοντες των υπηρεσιών της πόλεώς μας. 

Κατά το έθος, ο δεξιός χορός των ιεροψαλτών απαρτιζόταν από τους ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Δροσάκη και ο αριστερός χορός από ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου υπο τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Παπαμιχαήλ.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλόγησε όσους παρακολούθησαν τον εσπερινό και μίλησε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της κυριωνύμου ημέρας της εορτής που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλοπούλου.