Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/1/2020. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δημιουργία Νεανικής Γυναικείας Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημιουργία Νεανικής Γυναικείας Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής



Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου δημιουργείται Νεανική Γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής. 

Η χορωδία απευθύνεται σε νεαρές κοπέλες ηλικίας 18-35 χρονών που αγαπούν την Βυζαντινή μουσική και ενδιαφέρονται να μάθουν την Ψαλτική τέχνη. Σκοπός της χορωδίας είναι μέσω της συμμετοχής σε αυτήν τα νεαρά μέλη της να γνωρίσουν με ενεργό τρόπο την λατρευτική μουσική της Εκκλησίας μας. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν ήδη Βυζαντινή μουσική καθότι θα γίνεται εκμάθηση της Θεωρίας και Πράξης της στις συναντήσεις της χορωδίας. 

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 6.00’ στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου για μια πρώτη γνωριμία και ακρόαση. Υπεύθυνη διδασκαλίας της χορωδίας η πρεσβυτέρα κ. Άννα Ροηλίδη, μουσικολόγος και διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως