Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

29/6/2020. Αγρυπνία στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη.

Στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη εορτάστηκε κατ' έθος, η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Το βράδυ της 28ης Ιουνίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους ιερείς της νήσου, αλλά και από ιερείς της περιοχής της Αλεξανδρούπολης, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, τον Όρθρο, ενώ προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.



Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, συμμετείχε σ' αυτή τη λατρευτική ευκαιρία, τηρώντας πάντοτε τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νικόλαος Γαλατούμος, καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης.

Την κυριώνυμο ημέρα 29 Ιουνίου 2020, τελέστηκε ο Πανηγυρικός όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εορτάζων παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου, το οποίο βρίσκεται εντός του περιβόλου του επισκοπείου στην Καμαριώτισσα.