Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

30/6/2020. Συγχαρητήριο Μητροπολίτου Ανθίμου για το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Zante Ferries).


Συγχαρητήριο Μητροπολίτου Ανθίμου για το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Zante Ferries)



Το πρώτο μου ταξίδι στη Σαμοθράκη, με το νέο πλοίο μας, υπήρξε μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη. Η ανάρτηση της βυζαντινής σημαίας αφορούσε σ' εμένα, όμως, αμέριστο και ανεπιτήδευτο προς όλους ήταν το καλωσόρισμα των επιβατών, η υποβοηθούμενη από το προσωπικό άνοδος και τακτοποίηση των ηλικιωμένων στις θέσεις τους καθώς και η προθυμία τους στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνση κάθε ταξιδιωτικού αιτήματός τους. Τα απαραίτητα για την πανδημία μέτρα τηρούντο απαρέγκλιτα από το προσωπικό και συστήνονταν ευγενικά προς όλους τους επιβάτες. Και η συνολική σε όλους τους χώρους καθαριότητα διαπιστώνετο ανεπιτήδευτη και επιμελημένη. 

Στη συνέχεια, στις επικοινωνίες που είχα με πολλούς κατοίκους του Νησιού μας διαφόρων ηλικιών και εμπειριών, εισέπρατα ευκαίρως ακαίρως την ενθουσιαστική επιβεβαίωση και την ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως για την αίσθηση της αξιοπρεπούς αναγνωρίσεως και τιμής που απολαμβάνουν σε κάθε ταξίδι.

Γεγονός που με ωθεί να ευχαριστήσω δημόσια τον Καπετάνιο του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» κ. Κυριάκο Μουζάκη, το ένστολο και μή προσωπικό του πλοίου μας, καθώς και την Εταιρία Zante Ferries για την ποιότητα της προσφοράς που προσφέρουν στους ταξιδιώτες σαμόθρακες και στους επισκέπτες του μαγευτικού Νησιού μας, κατ’ αυτήν την δύσκολη για τον τουρισμό περίοδο, σε όλη την Πατρίδα μας, αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Η διάνοιξη της γραμμής προς Λήμνο (εύχομαι και προς Καβάλα) ήδη πληροφορούμαι ότι ετοιμάζει την εκτόξευση των τουριστικών στόχων μας. 

Εύχομαι «καλόν πλου» και καλά ταξίδια με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Εύπλου πάντα στο τιμόνι.