Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/7/2020. Μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον Μαΐστρο.


Την Παρασκευή 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνας. Στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αγίας στον Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως, όπου κάθε χρόνο τελείται η λαμπρή πανήγυρις με προσκυνητές-επισκέπτες που έρχονται όλο το διήμερο του εορτασμού για να προσκυνήσουν το τμήμα του ιερού της λειψάνου (ένα δάκτυλο του χεριού της) και την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας.




Την Πέμπτη 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε  στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών Αρχόντων του στρατού και της πολιτείας μας. Ακολούθως μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε η Παράκληση της Αγίας Μαρίνας και το βράδυ τελέσθηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος λόγω των εκτάκτων μέτρων κατά της πανδημίας ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας, θα παραμένει ανοιχτός όλη τη μέρα μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, προς αποφυγή συνωστισμού των πιστών που προστρέχουν στη χάρη της Αγίας.