Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/10/2020. Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Κυπριανού.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού και της αγίας Ιουστίνης και πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο 9ο χλμ. της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, δίπλα στο Σταυρίδειο Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός".

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου τελέσθηκε μέσα στο κτίριο του Ιδρύματος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου τον οποίο παρακολούθησαν οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Ιδρύματος, καθώς λόγω της πανδημίας του Covid-19 το Ίδρυμα παραμένει κλειστό από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου στο προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου για την αποφυγή συνωστισμού εντός αυτού.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του μεγάλου δωρητή του Ιδρύματος αειμνήστου Φωτίου Σταυρίδη.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ