Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/03/2021. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κατανυκτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός και ομιλία Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατανυκτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός 

και ομιλία Μητροπολίτου κ. Ανθίμου


Την ερχομένη Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου 2021, στις 6.00’ το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου  θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Τυρινής, αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου και λέγεται από την Εκκλησία μας και «Συγχωρητικός», επειδή δίδει την ευκαιρία στους Χριστιανούς να συγχωρηθούμε μεταξύ μας. Με αυτόν τον τρόπο θα βιώσουμε την μετάνοια, την ταπείνωση και την προσευχή που αποτελούν τα ουσιώδη αγωνίσματα και γνωρίσματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, η ανάγκη για να βιώσουμε τις αρετές αυτές γίνεται μεγαλύτερη.

Κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος με θέμα: 

«Έπεσε, έπεσε η Βαβυλώνα η μεγάλη». 

Το επίκαιρο στην εποχή μας βιβλίο της Αποκάλυψης

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας θα μεταδοθούν ζωντανά: τηλεοπτικά από τους σταθμούς, ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ραδιοφωνικά από το ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ 96,1 και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imalex.gr.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως