Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καταβολή επιδόματος τριτέκνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταβολή επιδόματος τριτέκνων

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι αρχίζει η καταβολή του επιδόματος τρίτου τέκνου. 


18/3/2019. Ο Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης στο Νομαρχείο Έβρου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019 ο Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το Νομαρχείο της πόλέως μας, όπου προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε στον προαύλειο χώρο ακριβές μαρμάρινο αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης.

15/3/2019. Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την Παρασκευή 15η Μαρτίου 2019 το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως μαζί με την παιδική χορωδία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο 9ο Φεστιβάλ χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο του Ζωγραφείου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη.

17/3/2019. Κατανυκτικός Εσπερινός Κυριακής Ορθοδοξίας και ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου μας π. Ειρηναίου Λαφτσή.

Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

17/3/2019. Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Την Κυριακή Α' των Νηστειών, 17 Μαρτίου, η Εκκλησία μας εόρτασε πανηγυρικά τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των αγίων και ιερών εικόνων της πίστεώς μας. 

14/3/2019. Επίσκεψη του νέου Διοικητού της 12ης Μεραρχίας, υποστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη μας στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο ο νέος Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού της πόλεώς μας, Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

10/3/2019. Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Μητρόπολή μας.

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη ο πρώτος Κατανυκτικός και Συγχωρητικός, όπως ονομάζεται, Εσπερινός της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

10/3/2019. Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Γεωργίου Μπάμπα.

Την Κυριακή της Τυρινής, 10 Μαρτίου 2019, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως.