Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/12/2018. Μνημόσυνο κεκοιμημένων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου το οφειλετικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων ανθρώπων που διακόνησαν από κάποια θέση στον Μητροπολιτικό Ναό.

6/12/2018. Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και στη Μητρόπολή μας εόρτασε και πανηγύρισε η πόλη της Αλεξανδρουπόλεως τον Πολιούχο και προστάτη Άγιό της.

4/12/2018. Εορτή Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού της πατρίδος μας.

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος του Πυροβολικού της πατρίδος μας. Στη Μητρόπολή μας εόρτασε η Ενορία της Αμφιτρίτης, καθώς και το παλαιό στρατιωτικό παρεκκλήσιο στο Πάρκο Αλτιναλμάζη και το νέο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του Στρατοπέδου "Ιωάννου" στην Αλεξανδρούπολη.

3/12/2018. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

3/12/2018. Επίσκεψη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία στον Μητροπολίτη μας.

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο, παιδιά και γονείς του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της πόλεώς μας.

30/11/2018. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Νέων Εργατικών Αλεξανδρουπόλεως.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου αποστόλου Ανδρέα του πρωτοκλήτου και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στα Νέα Εργατικά Αλεξανδρουπόλεως.

28/11/2018. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Καταβολή επιδόματος τριτέκνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταβολή επιδόματος τριτέκνων


Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι αρχίζει η καταβολή του επιδόματος τρίτου τέκνου. 


26/11/2018. Εορτή του Αγίου Στυλιανού στον ομώνυμο Νιάρχειο Βρεφονηπιακό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο.

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος και εόρτασε τον προστάτη Άγιό του το ομώνυμο Νιάρχειο Ίδρυμα με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο του.