Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

19/4/09. Εσπερινός της Αγάπης

Τελέστηκε και εφέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Στις 10 το πρωί οι συγκεντρωμένοι στο Επισκοπείο κληρικοί της Μητροπόλεως με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ξεκίνησαν την  περιφορά της Εικόνος της Αναστάσεως στους δρόμους της πόλεως.
Εν συνεχεία μετά το πέρας της περιφοράς τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου με πλήθος λαού που ήρθε να ξανακούσει το Αναστάσιμο Μήνυμα και να λάβει τις εόρτιες ευχές από το Σεβασμιώτατο. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε σε διάφορες γλώσσες. Ο αρχιμ. Θεόκλητος Καρακουλίδης το ανέγνωσε στη Σερβική γλώσσα,  ο οικον. Αναστάσιος Αλεξίου στην Αγγλική, ο πρεσβ. Νικόλαος Βαρτζιάς στη Γερμανική, ο διάκονος Πολύκαρπος Κοτζαμάνης στην Ιταλική, ο κ. Δημήτριος Σουλακάκης στη Γαλλική και ο κ. Χρήστος Παπαναστασίου στην Ομηρική.

Μετά το τέλος του Εσπερινού οι εκπρόσωποι των αρχών και οι πιστοί δέχθηκαν την καθιερωμένη αναστάσιμη ευλογία, ένα κόκκινο αυγό, από τα χέρια του Μητροπολίτου μας.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Εσπερινός της Αγάπης τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο στη γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή "Παναγία του Έβρου" στην Μάκρη.