Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/4/2011. Επίσκεψη Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη στο Σταυρίδειο Ίδρυμα "Ο ¨Αγιος Κυπριανός".

Την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 επισκέφθηκε το Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός" της Μητροπόλεώς μας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερείας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης. Ο κ. Γιαννακίδης συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Ούστογλου. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε στο Ίδρυμα, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ειρηναίος Λαφτσής με την Διευθύνουσα κ. Βασιλική Καποσούζη και τον υπεύθυνο Ιατρό του Ιδρύματος κ. Ηλία Θώδη, Καθηγητή Νεφρολογίας.
Ο κ. Γιαννακίδης ενημερώθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο, την Διευθύνουσα και τον υπεύθυνο ιατρό για την λειτουργία του Ιδρύματος, για τον τρόπο εισαγωγής των ασθενών και για την φροντίδα τους μέσα σ' αυτό και έμεινε εντυπωσιασμένος για την άψογη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή του Ιδρύματος. Ενημερώθηκε επίσης για την προσπάθεια που καταβάλλει η Μητρόπολη για την ανέγερση του νέου Ιωακειμείου Γηροκομείου, δίπλα στο Ίδρυμα, και υποσχέθηκε ότι από μέρους του θα προσπαθήσει όσο μπορεί για την επίτυχή έκβαση του χρονίζοντος αυτού θέματος. Επεσήμανε δε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο πνοής για την ακριτική μας Μητρόπολη, η οποία αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς στην Θράκη.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τους χώρους του Ιδρύματος, συνομίλησαν με τους γέροντες και τις γερόντισσες και προσέφεραν πασχαλιάτικα δώρα σε όλους.