Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

6/1/2012. ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Μητρόπολή μας με την Θεία Λειτουργία και την τέλεση του Αγιασμού των υδάτων.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Πριν την έναρξη του Μεγάλου Αγιασμού ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους τοπικούς Άρχοντες και στον λαό, που είχε κατακλύσει τον Ναό, ώστε ο φωτισμός του Θεού να έλθει στις ψυχές και στις ζωές όλων των χριστιανών και ειδικώτερα των Ελλήνων. Παραβρέθηκαν εκτός από τους τοπικούς Άρχοντες, ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ποπόφ.
Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και η λιτανεία μέχρι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ψιλόβροχο και πολύ αέρα, έγινε ο αγιασμός των υδάτων και 18 άτομα βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Νικητής αναδείχθηκε ο κ.Πέτρος Παπαδόπουλος, 28 ετών, που έφτασε πρώτος στον Σταυρό και παρέλαβε μετά το τέλος έναν έπιστήθιο σταυρό, ενώ όλοι όσοι βούτηξαν στα κρύα νερά του λιμανιού παρέλαβαν δώρο από τον Μητροπολίτη μας.


Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, η λιτανεία επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου έγινε η Απόλυση της Θείας Λειτουργίας και όσοι παρέμειναν μέχρι το τέλος χαιρέτισαν τον Τίμιο Σταυρό από το χέρι του Μητροπολίτη μας.