Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και ακολούθως το μνημόσυνο του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Δραγάση-Παλαιολόγου και των ηρωϊκών υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως κατά της Άλωση στις 29 Μαΐου 1453. Οι πιστοί που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία είχαν την χαρά και την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας Υπομονής, της μητέρας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου η οποία τελείωσε οσιακώς την ζωή της.
Το λείψανο της Αγίας Υπομονής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι Κορινθίας. Έπειτα από αίτηση-παράκληση του Μητροπολίτου μας και σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μονής τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Υπομονής δωρήθηκε από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στην Μητρόπολή μας και εκτέθηκε σε προσκύνηση για πρώτη φορά.
Στην ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, π. Ειρηναίος Λαφτσής, τόνισε την θυσία των τελευταίων υπερασπιστών της Πόλης η οποία πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμησιν για όλους μας ακόμα και σήμερα. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος κόσμους και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι που ήλθαν για να παραστούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.