Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/5/2012. Πανήγυρις Αγίου Χριστοφόρου Αετοχωρίου.

Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 9 Μαΐου 2012, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών και πανηγύρισε στην Μητρόπολή μας το ομώνυμο εξωκκλήσι στο Αετοχώρι, έξω από τον περίβολο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη μας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ το πρωί της Τετάρτης η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Πολύς κόσμος παραβρέθηκε και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, ενώ στο τέλος τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για τα οχήματα, καθώς μετέβησαν στο Αετοχώρι λεωφορεία, φορτηγά, ταξί αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να λάβουν την ευλογία του Αγίου και να αγιασθούν με τον αγιασμό.