Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

30/9/2012. Αγιασμός και έναρξη νέας κατηχητικής περιόδου. Ομιλία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Εστίας η έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου 2012-13 και των κυριακάτικων, εσπερινών, εποικοδομητικών ομιλιών. Οι ομιλίες φέτος (λόγω των εργασιών στο Πνευματικό Κέντρο) θα γίνονται κυρίως στις αίθουσες της Χριστιανικής Εστίας και του Κέντρου Νεότητος και εκτάκτως στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, παρόντων πολλών κληρικών της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου και πραγματοποίησε ο ίδιος την εναρκτήρια ομιλία με θέμα: "Η Αποκάλυψη του Ιωάννου διαχρονικά στη ζωή μας".

Ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του "Εσφαγμένου Αρνίου" στον κόσμο όπως πραγματοποιήθηκε μέσα στην Παλαιά Διαθήκη και εν συνεχεία στην Καινή με την έλευση του Υιού-Λόγου στον κόσμο και καυτηρίασε την εσχατολογία και προφητολογία που ύπήρχε ανέκαθεν μέσα στην Εκκλησία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί φοβερά οδηγώντας τον κόσμο, που ψάχνει σε διάφορες προφητείες και σημάδια να βρεί πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, σε πλάνες, αιρέσεις ακόμα και στην σατανολατρεία. Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους καλή κατηχητική χρονιά.