Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

31/12/2012. Κοπή πίτας Μητροπόλεως-Πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία.

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου και αμέσως μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητροπόλεως για τους ιερείς και τους συνεργάτες της στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως. Πλήθος ιερέων και συνεργατών της Μητροπόλεως με τα παιδιά τους κατέκλυσαν την αίθουσα του Επισκοπείου. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους για την βοήθεια που παρέχουν καθημερινά στις ανάγκες της Μητροπόλεως και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο που επιτελεί ο καθένας ξεχωριστά. Ακολούθησε η κοπή της πίτας, ενώ τα μικρά παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.
Αμέσως μετά στις 9.30΄το βράδυ τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της εορτής της Περιτομής του Χριστού και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του ουρανοφάντορος. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς του Ναού χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας. Πλήθος κόσμου γέμισε τον Ναό, καθώς πολλοί οικογενειάρχες και μοναχικά άτομα, μικροί και μεγάλοι θεώρησαν καλό να υποδεχθούν τον νέο χρόνο με πνευματικό τρόπο μέσα στην Θεία Λειτουργία. Χαρακτηριστικό είναι πως την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν και πολλά νεαρά άτομα καθώς και οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά. Στις 12 τα μεσάνυχτα και ενώ η Θεία Λειτουργία βρισκόταν στην ώρα του Κοινωνικού, έγινε η υποδοχή του Νέου Έτους με κωδωνοκρουσίες, ενώ ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και τους προέτρεψε να ασπασθεί ο καθένας τον διπλανό του άσχετα αν είναι γνωστός ή όχι και να αλληλοευχηθούν. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η κοπή της πίτας εντός του Ναού και ο Μητροπολίτης μας μοίρασε στον καθένα προσωπικά την βασιλόπιτα.