Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/1/2013. ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας και Δοξολογία Νέου Έτους.

Την Πρωτοχρονιά του νέου έτους 2013, εορτή της Περιτομής του Κυρίου μας αλλά και του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή Καλλιθέα της Αλεξανδρουπόλεως.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε αναγνώστες παιδιά της Ενορίας του Αγίου Βασιλείου που βοηθούν στο αναλόγιο του Ναού.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία του Νέου Έτους παρόντων των τοπικών αρχόντων.

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, κατά το έθος, πραγματοποιήθηκε στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της πόλης μας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προς τιμήν των γερόντων ανδρών και γυναικών που διαμένουν σε αυτό και του προσωπικού.