Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

3/1/2013. Κοπή πίτας στο Σταυριδείο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός".

Την Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013, ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πίτα του ιδρύματος του Αγίου Κυρπιανού και ευχήθηκε στους περιθαλπομένους αλλά και στους εργαζομένους σ'αυτό. Παρόντες ήταν ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, τα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος, καθηγητές ιατρικής και ιατροί του νοσοκομείου της πόλεώς μας οι οποίοι συνδράμουν εθελοντικά στις ανάγκες του ιδρύματος, άρχοντες του τόπου καθώς και εθελοντές και συγγενείς των τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιατρό κ. Αιμίλιο Χατζηπασχάλη για την πολυετή προσφορά του τόσο στο ίδρυμα, όσο και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και του απένειμε, ως ενθύμιο αυτής της διακονίας του στους ανθρώπους μας, μια εικόνα της Παναγίας του Έβρου.

Όλη την τελετή την παρακολούθησαν και τρόφιμοι του ιδρύματος σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, αφού και δύο πολυμελής ομάδες εθελοντριών γυναικών, τραγούδησαν προς τιμήν των τροφίμων.