Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

12/8/2013. Ολοκληρώθηκαν οι εξομολογήσεις στα χωριά της Μητροπόλεως.

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εξομολογήσεις πριν από την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου από τους εξομολόγους κληρικούς στα χωριά της Μητροπόλεώς μας. Οι εξομολόγοι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζεται από την Ιερά μας Μητρόπολη, επισκέφθηκαν τις ενορίες των χωριών και με την ευκαιρία των Παρακλήσεων του Δεκαπενταυγούστου εξομολόγησαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Η συμμετοχή των κατοίκων των χωριών στο μυστήριο της Εξομολογήσεως κρίθηκε ικανοποιητική. Τα χωριά που επισκέφθηκαν οι ιερείς-εξομολόγοι ήταν τα εξής:

- Τις ενορίες των χωριών Αισύμη, Πέπλος, Λυκόφη, Πεύκα, Τριφύλλι επισκέφθηκε ο αρχιμ. π. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος.

- Τις ενορίες των χωριών Λαγηνάς, Λύρα, Μαΐστρος, Ταύρη, Παλαγία, Αρίστηνο επισκέφθηκε ο αρχιμ. π. Θεόκλητος Καρακουλίδης.

- Τις ενορίες των χωριών Μελία, Μοναστηράκι, Πόρος, Πυλαία, Αμφιτρίτη επισκέφθηκε ο αρχιμ. π. Απόστολος Καβαλιώτης.

- Τις ενορίες των χωριών Άβαντας, Κήποι, Δωρικό, Νίψα, Θυμαριά, Απαλός επισκέφθηκε ο αρχιμ. π. Θεολόγος Κωστάκης.

- Τις ενορίες των χωριών Δίκελλα, Μάκρη, Βρυσούλα, Δορίσκος, Άνθεια, Αγνάντια επισκέφθηκε ο αρχιμ. π. Χαρίτων Ριζιώτης.

- Τις ενορίες των χωριών Λευκίμη, Προβατώνας, Τυχερό, Φυλακτό, Γεμιστή, Λουτρά, Τραϊανουπόλεως επισκέφθηκε ο αρχιμ. π. Χρύσανθος Μαργαρίτης.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες επισκέψεις και εξομολογήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο νησί της Σαμοθράκης από τους ιερείς-εξομολόγους του νησιού.