Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

15/8/2014. Πανηγυρικός εορτασμός Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, - το «Πάσχα του καλοκαιριού»,όπως εύστοχα αποκαλείται από τον ορθόδοξο λαό μας - εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια και φέτος σε ολόκληρη τη Μητρόπολή μας. Αρκετοί οι πανηγυρίζοντες Ναοί επ’ ονόματι της Κοιμήσεως στην Μητρόπολή μας, με πρώτο το ιστορικό Καθολικό του 12ου αιώνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες και τους Ναούς στον Απαλό, στην Αισύμη, στο Μοναστηράκι, στη Λυκόφη, στη Χώρα και στη Καμαριώτισσα στη Σαμοθράκη. Πλήθη κόσμου συνέρρευσαν κυρίως στους πανηγυρίζοντες Ναούς αλλά και σε όλες τις Εκκλησίες της Μητροπόλεώς μας για να τιμήσουν την Μητέρα του Χριστού μας.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε το βράδυ της παραμονής, στις 14 Αυγούστου, τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή καθώς και αρκετών επισκεπτών από διάφορα μέρη της χώρας μας. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους των Φερών.

Το πρωί της 15ης Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στον Ναό της Κοσμοσώτειρας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μετά το τέλος της Ακολουθίας, τελέσθηκε το κτιτορικό μνημόσυνο για τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό.