Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/5/2015. Πανήγυρις Αγίου Χριστοφόρου Αετοχωρίου.

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου δίπλα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου, ενώ το Σάββατο το πρωί την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία που προσέφεραν τα σωματεία των επαγγελματιών οδηγών της περιοχής μας και ο καθιερωμένος Αγιασμός για τα οχήματα όλων των παρευρισκομένων. Ο Μητροπολίτης μας επικαλέσθηκε σε όλους τους οδηγούς την ευλογία του Αγίου Χριστοφόρου, εφέστησε δε την προσοχή και την υπευθυνότητα όλων όσων οδηγούν πολλώ δε μάλλον στους επαγγελματίες οδηγούς και ιδιαίτερα σε όσους μεταφέρουν καθημερινά κόσμο με τα οχήματά τους. Ακολούθησε κέρασμα που παρέθεσαν προς τους πιστούς τα σωματεία των επαγγελματιών οδηγών.

Πολύς κόσμος, επαγγελματίες και ερασιτέχνες οδηγοί, παρακολούθησαν τις εκκλησιαστικές ακολουθίες για τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, αιτούμενοι την προστασία και τη μεσιτεία του Αγίου κάθε φορά που οδηγούν τα οχήματά τους.