Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/7/2016. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της θαυματουργού και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος προσκυνηματικός Ναός στον Μαΐστρο, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα και ένα δάκτυλο από το χέρι της Αγίας.


Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου τελέσθηκε από το Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως με αρτοκλασία. Ο Μητροπολίτης μας στο τέλος του Εσπερινού μίλησε επικαίρως στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.

Αμέσως μετά στις 9.30' το βράδυ άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, με τον πανηγυρικό Όρθρο και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Η Αγρυπνία τελείωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στο τέλος της λειτουργίας διαβάσθηκε η ευχή για το ευτρεπισμένο κόλλυβο της Αγίας.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 17 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Το απόγευμα της Κυριακής εψάλλη η Ιερά Παράκληση της Αγίας ενώ το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία.

Πλήθος κόσμου προσέτρεξε τις δυο ημέρες της πανηγύρεως για να λάβουν την Χάρη της θαυματουργού εικόνος της Αγίας Μαρίνας και για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό της.