Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/2/2017. Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Η εορτή αυτή στην Μητρόπολή μας τιμάται ιδιαιτέρως στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, όπου από πολλές δεκαετίες έχει θεσπισθεί και βραβεύεται η χριστιανή μητέρα.


Το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας μιλώντας στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο γεγονός της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ναό του Σολωμόντα και επέκτεινε τη σκέψη του στην κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή ελληνική οικογένεια, που οι γονείς προσέχουν να δίνουν στα παιδιά τους πολλά υλικά αγαθά και ανέσεις, αλλά δεν τους δίνουν Χριστό και Ορθοδοξία. Προέτρεψε τις ελληνίδες μάνες να φέρνουν τα παιδιά τους από μικρά στην Εκκλησία, να τα κοινωνάνε, να τους μιλάνε για τον Χριστό και τους αγίους της πίστης μας. Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για τον αποχριστιανισμό της ελληνικής εκπαίδευσης και γενικότερα της κοινωνίας μας που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της πατρίδος μας.

Μετά το πέρας της ομιλίας έγινε η βράβευση της χριστιανής μητέρας στα πρόσωπα μιας γιαγιάς, μιας μητέρας και μιας νέας κοπέλας ως μέλλουσας μητέρας. Ειδικώτερα, βραβεύτηκε ως μητέρα και γιαγιά η πρεσβυτέρα κ. Ειρήνη Καραστρατίδου, σύζυγος του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Καραστρατίδη, η οποία ανάθρεψε 8 παιδιά και έχει 17 εγγόνια. Ως μητέρα βραβεύτηκε η κ. Άννα Αραμπατζή με 8 παιδιά και ως μέλλουσα μητέρα η κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου.