Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

16/6/2018. Εξαετές μνημόσυνο μακαριστού αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου Ματζάρογλου.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού αρχιμανδρίτου π. Πολυκάρπου Ματζάρογλου, πνευματικού γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης.


Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συμμετεχόντων του ηγουμένου της Μονής της Putna από την Ρουμανία π. Μελχισεδέκ και κληρικών από άλλες περιοχές της πατρίδος μας, ενώ παραβρέθηκαν και μοναχές από μονές της Συρίας, πνευματικά τέκνα του μακαριστού π. Πολυκάρπου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου και ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μίλησε προς το εκκλησίασμα για τον μακαριστό γέροντα και την πνευματική παρακαταθήκη που άφησε στην Ιερά Μονή και στα πνευματικά του παιδιά.

Η Ιερά Μονή, εις ανάμνησιν του εξαετούς μνημοσύνου, εξέδωσε τευχίδιο με μία εκ των ομιλιών του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου με τίτλο "Μοναχισμός και σύγχρονος κόσμος".