Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13/12/2018. Διανομή τροφίμων σε απόρους και βρεφικών ειδών στα γεννηθέντα παιδιά του 2018 από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωστή Δήμτσα επισκέφθηκε την Μητρόπολή μας για δυο προγραμματισμένες δράσεις της.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Μητροπόλεώς μας, μία δράση που πραγματοποιείται μιά φορά το μήνα.

Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωστής Δήμτσας και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος διένειμαν βρεφικά είδη και βρεφικές τροφές στα ζευγάρια που απέκτησαν παιδί μέσα στο 2018. Η δράση αυτή γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Μητρόπολή μας. Συνολικά δόθηκαν βρεφικά προϊόντα σε 150 οικογένειες που προσήλθαν στο κάλεσμα της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα και δι' αυτού τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την βοήθεια που προσφέρουν στον ακριτικό λαό της Μητροπόλεώς μας τόσο στις άπορες οικογένειες, αλλά πιο πολύ στα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε. Τόνισε δε πως πρέπει να ληφθεί σοβαρά αυτό το θέμα καθώς το δημογραφικό πρόβλημα θα απειλεί την πατρίδα μας με αφανισμό και πως τόσο η Εκκλησία, αλλά πολύ περισσότερο η Πολιτεία πρέπει να ενισχύσουν τον θεσμό της οικογένειας και τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν πολλά παιδιά.