Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/12/2018. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας Μάκρης.


Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της φαρμακολυτρίας και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ιστορικός μεταβυζαντινός ναός της ενορίας της Μάκρης.


Το απόγευμα της Παρασκεύης 21 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ναό της Μάκρης από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής της Αγίας. Παρέστησαν πλήθος κόσμου από το χωριό της Μάκρης και την Αλεξανδρούπολη, ο βουλευτής κ. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Λαμπάκης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημούδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκοτσίδης και λοιποί εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας βράβευσε μερικούς εκ των παλαιοτέρων και υπέργηρων κατοίκων της Μάκρης οι οποίοι εργάσθηκαν για πολλά χρόνια στο δύσκολο επάγγελμα του αλιέα και του καπετάνιου μικρών αλιευτικών σκαφών, τους κ.κ. Ιωάννη (94 ετών), Λεωνίδα (89 ετών) και Μιλτιάδη (85 ετών) Ιωαννίδη, τον κ. Παρασκευά Θεοδώρου (87 ετών), τον κ. Χρήστο Μαύρο (79 ετών), τον κ. Κυριάκο Καζάκο (87 ετών), καθώς και τον επί 60 συναπτά έτη κουρέα της Μάκρης κ. Απόστολο Μπαρμπαλιά (84 ετών). Σε όλους ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος να έχουν πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και στην οικογένειά τους και η Αγία Αναστασία να ευλογεί τους κόπους τους όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε το κόλλυβο της Αγίας και διένειμε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα.