Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/8/2019. Πανήγυρις παρεκκλησίου Αγίου Εύπλου.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Εύπλου του διακόνου και στην πόλη μας πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλεως και είναι ακριβές αντίγραφο από τον τελευταίο σωζόμενο ναό της Αίνου.


Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία αρκετών πιστών. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας μίλησε στο εκκλησίασμα για τον Άγιο, το όνομά του και το παρεκκλήσιο που η ευσέβεια των Αινιτών θεμελίωσε στο λιμάνι της πόλεώς μας για να θυμίζει την αλησμόνητη πατρίδα, την Αίνο. Αμέσως μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε σύντομη βραδυνή Θεία Λειτουργία.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (στον οποίο ανήκει το παρεκκλήσιο του Αγίου Εύπλου), ενώ οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Εύπλου που φυλάσσεται από ετών στον Μητροπολιτικό μας Ναό.