Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/8/2019. Πανήγυρις Ιεράς Μονής "Παναγίας του Έβρου" στην Μάκρη.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε  την απόδοση της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε η Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" στην Μάκρη.


Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρουσία πλήθους κόσμου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού ωμίλησε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της αποδόσεως της εορτής τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής η σεβασμία και ιερά εικόνα της Παναγίας του Έβρου και τελέσθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία, ενώ ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο για την ονομαστική 

Πλήθος προσκυνητών από την περιοχή και από πολλά άλλα μέρη της πατρίδος μας προσέτρεξαν στη Χάρη της Παναγίας του Έβρου για να την προσκυνήσουν και να συνεορτάσουν την Πανήγυρή της.