Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

26/8/2019. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την ορκωμοσία των νέων Δημάρχων Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννου Ζαμπούκη και Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκου

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων της περιοχής μας που αναδείχθηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων τους από 1ης Σεπτεμβρίου.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 24 Αυγούστου το βράδυ στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, έξω από το Νομαρχείο, με την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου της πόλεως κ. Ιωάννου Ζαμπούκη και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Την τελετή της ορκωμοσίας τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχόντων, ενώ στο τέλος χαιρέτησε τον νέο Δήμαρχο και τους συμβούλους του (Διαβάστε τον χαιρετισμό εδώ).

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκου που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.