Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

26/11/2019. Το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης στον Μητροπολίτη μας.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος υποδέχθηκε στο Ανθίμειο Κέντρο 35 μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου "Οι Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης" από την Ξάνθη.


Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής τους π. Στέφανος Τρασανίδης και καθηγητές τους. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε και πάλι τον Διευθυντή π. Στέφανο για την έμπνευση και την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και υλοποιήθηκε, ώστε πλέον με ΦΕΚ το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο να λάβει το όνομα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων μας της Σαμοθράκης τους οποίους θα τιμά ως Προστάτες του.

Προ καιρού ο Σεβασμιώτατος, ως παλαιός και ο ίδιος απόφοιτος του Λυκείου, είχε αποστείλει μεγάλη εικόνα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων, ως δώρο προς το Γυμνάσιο-Λύκειο, ενώ κατά τη σημερινή επίσκεψη ενεχείρησε στον π. Στέφανο τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων για να τοποθετηθεί στο Παρεκκλήσιο του Γυμνασίου-Λυκείου και να έχουν την ευλογία τους οι μαθητές του.