Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/12/2019. Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Μητρόπολή μας εορτάσθηκε με λαμπρότητα αλλά και την κατάνυξη που επιβάλλει η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού. 


Την παραμονή της εορτής οι ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού τελέσθηκαν στις Ενορίες της Μητροπόλεως, ενώ μόνο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Χριστουγέννων.

Το βράδυ της Τρίτης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της πόλεώς μας η βραδυνή χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία για όσους για διαφόρους λόγους δυσκολεύονταν το πρωί να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τους υπέροχους ύμνους της Γεννήσεως του Κυρίου μας. Πλήθος κόσμου και γονείς με μικρά παιδιά κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και στο τέλος μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων από πέντε ιερείς που συνέδραμαν τον λειτουργό ιερέα λόγω του πλήθους των συμμετεχόντων.

Το πρωί των Χριστουγέννων οι καμπάνες στις ενορίες της Μητροπόλεως κτύπησαν από τις 5 το πρωί καλώντας τους πιστούς να συνεορτάσουν με όλη την κτίση την Γέννηση του Θεού ως ανθρώπου. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας (διαβάστε την εδώ)

Στις ενορίες του Αγίου Νικολάου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέσθηκε και δεύτερη Θεία Λειτουργία για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την πρώτη, με πλήθος κόσμου -κυρίως γονέων με μικρά παιδιά- να συμμετέχουν σε αυτές.

Ο Μητροπολίτης μας, κατά το έθος, επισκέφθηκε το μεσημέρι την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου μας και μοίρασε δώρα και ευχές σε όλα τα παιδάκια που αυτές τις Άγιες Ημέρες γιόρταζαν στο κρεββάτι του νοσοκομείου.