Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

31/12/2019. Κοπή πίτας Ιεράς Μητροπόλεως.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεώς μας και τις οικογένειές τους.


Την πίτα έκοψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του πολύπλευρου ποιμαντικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην λειτουργία των Ιερών Ναών, των Ιερών Μονών, των υπηρεσιών και των ιδρυμάτων μας κατά το έτος 2019.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Θεός να ανταποδώσει κατά το ανατέλλον έτος 2020 σε όλους και στις οικογένειές τους όλα τα αγαθά και τις ευλογίες του. Αμέσως μετά τα μικρά παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και ο Μητροπολίτης μας μοίρασε σε όλους τα κομμάτια της πίτας και στα μικρά παιδιά από ένα παιχνίδι.