Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

8/12/2019. Μνημόσυνο υπηρετησάντων και Ημερίδα Μητροπολιτικού Ναού.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου το πρωί τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία από τους ιερείς του Ναού. 



Πριν από το τέλος τελέσθηκε το επίσημο μνημόσυνο των υπηρετησάντων στον Ιερό Ναό, ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου οι οποίοι στα 118 χρόνια από τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού υπηρέτησαν με ζήλο, υπομονή και ευπρέπεια τους ενορίτες και τους επισκέπτες του Ναού του Αγίου Νικολάου.


Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο η καθιερωμένη εδώ και τρία χρόνια Ημερίδα του Μητροπολιτικού μας Ναού. Στην Ημερίδα μίλησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Λαφτσής ο οποίος αναφέρθηκε στα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Νικολάου και ιδιαιτέρως στην παρουσία του στην Α' Οικουμενική Σύνοδο το 325 στην Νίκαια της Βιθυνίας. Επίσης, ο συμπολίτης μας κ. Ελευθέριος Τσινταράκης, ιστοριοδίφης και παλαιός φαρμακοποιός, ανέπτυξε την ιστορία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, όπως την έχει καταγράψει και σε βιβλίο που έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί.