Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20-21/1/2020. Συνάξεις νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας.

Την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν Συνάξεις των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας.


Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Ανθίμειο Κέντρο συγκεντρώθηκαν τα εκκλησιαστικά συμβούλια της πόλεως, ενώ την Τρίτη 21 Ιανουαρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στις Φέρες, τα εκκλησιαστικά συμβούλια των χωριών.

Ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε και ευχήθηκε στους επιτρόπους των ενοριών καλή και καρποφόρα χρονιά. Έπειτα στην προσφώνηση του τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η επιτροπή στο ναό και τη ζωή του και υπογράμμισε  πως ο κλήρος και ο λαός μαζί αποτελούν την ενορία. Προέτρεψε τόσο τους Ιερείς-Προέδρους των εκκλησιαστικών συμβουλίων, όσο και τα μέλη να έχουν καλή επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να ξεπερνιούνται τα τυχόντα προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή της ενορίας.Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να τους σκέπει και να ανταποδώσει τους κόπους τους με ευλογίες στην ζωή τους.

Και στις δυο συνάξεις ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.