Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/1/2020. Κοπή πίτας του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος των Ιεροψαλτών την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Ανθίμειο Κέντρο με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. 


Παρόντες ήταν 50 περίπου μέλη του Συλλόγου και μαθητές της βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού μας Ωδείου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δροσάκης αναφέρθηκε ευχαριστιακά προς όλους τους συναδέλφους ιεροψάλτες και εξήρε το πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης που υπάρχει στον Σύλλογο μας. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για το νέο εκδοτικό έργο του Συλλόγου την "ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ" του Γεωργίου Ραιδεστηνού που προ ολίγων ημερών παρελήφθη από το τυπογραφείο. 

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας για το ήθος, τη συμπεριφορά και την ευπρέπεια με την οποία κοσμούν τα αναλόγια σε όλες τις ενορίες μας. Τόνισε ιδιαίτερα την άψογη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους σκοπούς και στους στόχους του Συλλόγου. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας το έτυχε ο ιεροψάλτης κ. Βάιος Ζεχιρίλης, ο οποίος παρέλαβε ως δώρο ένα τόμο με 183 εκκλησιαστικούς ύμνους του αειμνήστου Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού.