Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/1/2020. Ο Μητροπολίτης μας στις εκδηλώσεις για το Αργυρούν Ιωβηλαίον του Σεβ. Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης μας μετέβη στην πόλη της Ξάνθης για να συνεορτάσει με τον τοπικό κλήρο και λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου τα 25 χρόνια Αρχιερωσύνης και 50 Ιερωσύνης του επιχωρίου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος.


Το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Ξάνθης κ. Παντελεήμων προέστη της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης, συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων: Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Σερβίων κ. Παύλου, Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος. 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μαρωνείας  κ. Παντελεήμων, αναφερόμενος στο παράδειγμα του Καλού Ποιμένος το οποίο έδωσε ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, και απηύθηνε λόγους αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του γέροντός του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ξάνθης, εκφράζοντας τη συνείδηση της Εκκλησίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ξάνθης ευχαρίστησε όλους τους συλλειτουργούς Αρχιερείς και τη συνοδεία τους, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.