Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

26/1/2020. Παρουσίαση του μουσικού βιβλίου "ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ" του Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β' από τον Σύλλογο των Ιεροψαλτών μας.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας με αφορμή την έκδοση για πρώτη φορά του μουσικού βιβλίου "ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ" του Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β'.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας και Καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Κωστάκης, ο οποίος μίλησε για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από θεολογικής απόψεως. 

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Γεώργιος Δροσάκης, μίλησε ως επιμελητής της εκδόσεως για το νέο βιβλίο του αειμνήστου Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β' (1871-1876) το οποίο βασίστηκε στο χειρόγραφο αρχείο που περιήλθε στον Σύλλογο Ιεροψαλτών το 2016. Ο κ. Δροσάκης αναφέρθηκε στα δυο βιβλία που εξέδωσε ο Σύλλογός μας και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν σε αυτό, ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον η παρουσίαση των έργων του μεγάλου θρακιώτου Πρωτοψάλτου.

Στο τέλος η Χορωδία του Συλλόγου των Ιεροψαλτών απέδωσε ύμνους μελοποιημένους από τον Γεώργιο Ραιδεστηνό τέρποντας με το άκουσμα το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.