Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

6/1/2020. Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου μας εορτάσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας με την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό.


Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με κρύο και θυελλώδεις ανέμους, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η λιτανεία προς το λιμάνι και ο Αγιασμός των υδάτων κατά το έθος.

Στον λιμένα της πόλεως λιγοστός κόσμος λόγω των καιρικών συνθηκών παρακολούθησαν τον Μητροπολίτη μας να ευλογεί τα ύδατα με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού και 21 άνδρες που βούτηξαν στα νερά για να τον πιάσουν. Πρώτος έπιασε τον Σταυρό ο Γιώργος Λεοντίδης, αθλητής της υδατοσφαίρισης του ΜΓΣ Εθνικός. Ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε έναν έναν τους κολυμβητές στους οποίους έδωσε από ένα δώρο κι έναν χρυσό σταυρό στον πρώτο.

Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε η απόλυση.