Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/2/2020. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνορθόδοξη οικογένεια.

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνορθόδοξη Οικογένεια με αφορμή την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, τραγούδησαν η Χορωδία του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων "Χριστός Σωτήρ" του Νομού μας και η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ ενδιάμεσα στα τραγούδια νεαρά παιδιά διάβασαν διάφορα ποιήματα και πεζά κείμενα.

Στο τέλος της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστούχων μαθητών και των επιτυχόντων μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, παιδιών που είναι μέλη πολυτέκνων οικογενειών. Την βράβευση έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μαζί με τον ιερομόναχο π. Μάξιμο Βατοπαιδινό, καθώς η βράβευση έγινε με την πολύτιμη οικονομική συνδρομή και προσφορά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Ο Μητροπολίτης μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ που στηρίζει κάθε χρόνο τις πολύτεκνες οικογένειες της Επαρχίας μας μέσα στο πολύπλευρο και πολυποίκιλο έργο που επιτελεί καθημερινά η Ιερά Μονή.