Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

8/3/2020. Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Την Κυριακή Α' των Νηστειών η Εκκλησία μας εορτάζει τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των αγίων και ιερών εικόνων που επεσυνέβη το 843 μ.Χ. από την αυτοκράτειρα αγία Θεοδώρα και τον υιό της Μιχαήλ τον Γ'.

Στην Μητρόπολή μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε με λαμπρότητα σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεώς μας με τον κεντρικό εορτασμό να τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. 

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών και μαζί ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Ζαμπούκης, ο βουλευτής Έβρου κ. Δερμεντζόπουλος, ο Ταξίαρχος υποδιοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Μπακιρτζής και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών. Το "Σύμβολο της Πίστεως" ανέγνωσε ο Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης και το "Πάτερ ημών" ο Ταξίαρχος κ. Μπακιρτζής. Κατά τη διάρκεια του "κοινωνικού" ο Πρωτοσύγκελλος π. Ειρηναίος ανέγνωσε ιστορικά στοιχεία για την εορτή της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε η Παναγία να φυλάει την Πατρίδα μας ιδιαίτερα τις δύσκολες ημέρες που περνάει ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας φυλάσσοντας τα σύνορά μας.

Ακολούθως τελέσθηκε η περιφορά των ιερών εικόνων εντός του Ιερού Ναού και ανεγνώσθη το Συνοδικό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.